Artık e-ticaret ciddi bir yol kat ettiği için, firmalar iş güçlerini internette döndürmeye başladı. Durum böyle olunca da, tabii ki bir çok farklı seçenekleri ile e-ticaret yazılımları bulunuyor. Google üzerinden, e-ticaret siteleri, e-ticaret yazılımları, e-ticaret paketleri gibi çeşitli aramalarda karşımıza hem reklamlı, hemde reklamsız olarak onlarca farklı yazılım çıkıyor. Bu aslında çok güzel bir olay. Çünkü ne kadar çeşitlilik olursa, rekabet o kadar yüksek olur ve rekabet ise kaliteyi getirir.

Fiyat olarak baktığınız zaman, üç aşağı beş yukarı benzer fiyatlarda olduğu için, kesinlikle fiyata takılmadan maksimum verim alacağınız yazılımları tercih etmelisiniz. Bu yazımızda genel olarak SEO e-ticaret çalışmalarına uygun yazılımlarını öne çıkarmaya çalışıyoruz. Yani bir tanıtım yazısı aldığınız zaman, size verimi en yüksek olması için, listemizi dikkat ederek hazırladık. Ama şunu da belirtmemiz gerekiyor, e-ticaret yazılımları hali hazırda SEO uyumlu oldukları için, burada bazı artı değerlerden dolayı, üstte çıkıyor. Yani her yazılımın kendine göre özellikleri var, siz hem SEO uyumuna, hemde Ux deneyimine uygunluğunu kontrol etmelisiniz.

Sıralamamız karışık şekilde yazılmıştır. Yani bu iyi ya da bu kötü şeklinde bir sıralama değildir. Hepsinin kendi içinde iyi yönleri vardır.

İçindekiler

Tsoft E-Ticaret Yazılımı

Türkiye’nin en büyük e-ticaret yazılım sitelerinden biri olan Tsoft.com.tr, özellikle giyim sektöründe ve küçük ev aletleri satan firmalar tarafından tercih ediliyor. Ancak sadece bunlar ile de sınırlandırmak yanlış olur. Her türlü sektöre uygun olan Tsoft yazılımı, bir çok avantajı da içinde barındırıyor. Ayrıca Tsoft market üzerinden sizin işinize uygun farklı modülleri de satın alarak, e-ticaret sitenizi kapsamlı bir hale getirebilirsiniz. 5 farklı paket ile müşterilerine hizmet veren firmanın, müşterilerine özel sunduğu tasarımların yanında, kendi tasarımınızı da uygulayabilirsiniz.

Ticimax E-Ticaret Yazılımı

Ticimax bir çok farklı sektöre hizmet veren ve farklı tasarımları ile müşterilerinin çözüm ortağı olan Türkiye’nin en büyük e-ticaret yazılımlarından bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Ticimax.com üzerinden tüm detaylarına ulaşabileceğiniz gibi, buradan bir takım avantajlarını söyleyelim. Fiyat olarak piyasanın en uygunları arasında yer alan ve ayrıca Premium çözümler ile işletmenizin bir çok departmanını yönetmenizi sağlayan Ticimax, geliştirilebilir seçeneklerinin yanı sıra size özel yazılımcı desteği de sağlayarak, istediğiniz gelişmeleri sadece size özel olarak yaptırmanıza imkan sunuyor.

Projesoft E-Ticaret Yazılımı

Bir diğer önemli e-ticaret yazılımları arasında yer alan ve Projesoft.com.tr güçlü alt yapısı ve SEO uyumlu yazılımı ile ilgi çekici bir hale geliyor. Farklı farklı paketleri ve özel çözümleri ile birlikte, telefon desteği de sunan yazılım şirketi, cloud alt yapısı ile birlikte, sınırsız trafik imkanı da sunuyor. Geliştirilebilir yapısının yanı sıra, diğer pazaryerleri ile entegreli bir şekilde de çalışma imkanı sunuyor.

 

İdeasoft E-Ticaret Yazılımı

10 binin üzerinde müşterisi bulunan ve özellikle giyim, beyaz eşya gibi müşteriye net bir şekilde gösterilmesi gereken ürünler için, sade ve kullanışlı yapısı ile oldukça etkili yazılımlar arasında yer alıyor. Güçlü alt yapısı ve kaliteli hizmetleri ile bugün bir çok firmaya da çözüm ortağı olan İdeasoft.com.tr ile kaliteli bir alt yapıya sahip olarak, bir çok işinizi bir panelden yönetebilirsiniz.

Ofisimo E-Ticaret Yazılımı

Ofisimo.com sadece e-ticaret yazılımları ile değil, bir çok farklı sektörel siteler için de hizmet sunuyor. Bu nedenle iyi bir alt yapıya sahip e-ticaret yazılımları bulunuyor olsa da, bu yazılımlar büyük siteler için değil, daha küçük ölçekli işletmelerin tercihleri arasında yer alıyor. Fazla ürün eklemek sorun olmasa da, zamanla oluşabilecek yazılımsal sorunları önceden aşmak için, uygun yazılım güncellemelerini önceden yaptırmanız tavsiye olunur.

İmagaza E-Ticaret Yazılımı

İmagaza.net farklı tasarımlı yazılımı ile öne çıkan e-ticaret yazılım şirketleri arasında yer alıyor. Markaların e-ticaret yazılımı tercihleri arasında yer alan imagaza, hem xml entegrasyonu ve hemde pazar yeri entegrasyonları ile oldukça fazla tercih edilen yazılımlar arasında bulunuyor. 1900 müşterisi bulunan şirket, 10 yıldır kesintisiz hizmet sunuyor. 4 farklı paketi bulunan firma, hosting hizmetini de veriyor ve tam kapsamlı olarak yazılımınızı kullanabiliyorsunuz.

Proticaret E-Ticaret Yazılımı

Kendinden oldukça emin bir şekilde işlem yapan Proticaret.org, sunmuş olduğu ücretsiz yazılım paketi ile bunu tüm ziyaretçilerine ve potansiyel müşterilerine gösteriyor. Ücretsiz versiyonu ile başlayarak, sonradan müşterileri olabilir ya da aynı yazılım ile yolunuza devam edebilirsiniz. Oldukça kapsamlı bir yazılım alt yapısına sahip olması nedeni ile tercihler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

 

Faprika E-Ticaret Yazılımı

3 farklı e-ticaret yazılım çözümleri ve her çözümlerinin altında bulunan detaylı paketleri ile şüphesiz ki herkesin aradığı özelliklerde yazılım bulmalarını sağlıyorlar. Alt yapılarının kalitesinin yanında, ayrıca mobil uyumlu yazılımı ile ekstra işlem yapmadan, sitenizin mobil uyumlu olmasını sağlıyorsunuz. Esnek yapısı ve satış ortaklığı gibi çeşitli modülleri ile birlikte, geliştirilebilir bir yapıya sahip olan Faprika.com, bütçenize uygun yazılımlar ile karşımıza çıkıyor.

WordPress E-Ticaret Yazılımı

Aslında WordPress bir e-ticaret yazılımı değil. Açık kaynak kodlu bir web yazılımı olduğu için, haber sitesinden, e-ticaret sitesine kadar aklınıza gelebilecek her türlü siteyi WordPress ile yapabilirsiniz. Ancak çeşitli sorunlar ile karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Çünkü her ne kadar satış yapmanıza müsaade etse de yani buna imkan sunsa da, bir çok sorun ve eksiklikler ile karşılaşacaksınız. Ama az ürün satışı yapan bir firma iseniz, geliştirerek kullanmanız da her hangi bir sorun olmayacaktır.

Opencart E-Ticaret Yazılımı

Ücretsiz yazılımlar arasında yer alan Opencart e-ticaret yazılımı, wordpress gibi açık kaynak kodludur. Ama WordPress’te bir çok ihtiyacınızı ücretsiz olarak karşılayabilir ve sitenizi geliştirebilirsiniz. Opencart’ta ise ücretsiz olarak bulduğunuz modüller sizi tatmin etmeyecektir. İhtiyacınıza kesin çözümler sunan modülleri ücretli olarak almanız gerekiyor. Eğer bir kere masraf yapayım, bir daha yapmayacağım diyorsanız ve daha stabil ürünler satıyorsanız, Opencart tercih edebilirsiniz.

Diğer E-Ticaret Yazılımları

Onlarca farklı ücretli ve ücretsiz e-ticaret yazılımları bulunduğunu söyleyelim. Tabii ki bu seçenekler tamamen size bağlı olsa da, ücretsiz yazılımlarda da ücret ödemeniz gereken yerler olduğunu unutmayın. Ya da çok iyi yazılım biliyorsanız, ücretsizleri de geliştirebilirsiniz. Her bütçeye uygun çözümler ve ayrıca işinize uygun çözümler ile e-ticarete girebilirsiniz. Burada önemli olan en başta neye ihtiyacınız olduğunu bilmektir.

Özel E-Ticaret Yazılımı

Tüm bunların haricinden, tamamen size ait bir yazılıma da sahip olabilirsiniz. N11, Hepsiburada, Trendyol, Gittigidiyor gibi yazılımlar özel yazılım olup, gerek firmaların kendilerinin satış yapabileceği bir mağazaya sahip olmaları, gerek kampanya yönetimlerin farklı farklı bir çok alana göre belirlenmesi, gerek satış ortaklıkları gibi bir çok özellikleri bakımında, özel e-ticaret yazılımları tam olarak istediğinize sahip olmanızı sağlar. Ancak gerekli midir sorusunu soruyorsanız eğer, çok büyük iş yapmayacaksanız, gerekli değildir. Çünkü maliyetleri aşırı yüksektir.

Kendinize ait olmasını ve sizden başkasının kullanmasını istemiyorsanız eğer, yukarıda ki tüm yazılım firmalarının temalarını yazdırarak, size özel bir siteye sahip olabilirsiniz.

3766 View

Leave a Comment