Google’nin reklam veren ve reklam yayıncıları için iki farklı türlü politikası bulunmaktaydı. Artık bunu tek çatı altına toplayarak, ADS servisine geçiş yaptı. Biz gene de bir çok yerde karşılaşacağınız adsense ve adwords türlerini iki başlıkta açıklayacağız.

Google Adsense Reklam Türü ?

Webmaster’ler en büyük kazanç kapılarının başında sitelerinde yayınlamış oldukları reklamlar gelir. Bir çok reklam yayını veren site olsa da en iyi ve en büyük reklam yayın ağı Google Adsense reklam birimidir. Adsense reklam yayının çalışması ise oldukça basit bir mantıkta ele alınabilir. Reklam havuzu içerisinde bulunan reklam verenlerin reklamları, hedefledikleri kelimelere göre buna uygun sitelerde yayınlanır ve tıklama başı yada gösterim başı olarak ücretlendirilir. Örneğin “sağlık” ürünleri ile ilgili bir reklam varsa bu reklamın çıkacağı web sitelerin başında, sağlık siteleri gelir. Duruma göre reklam verenin vermiş olduğu reklamı isterse tüm sitelerde de yayınlatabileceği gibi, sadece belirli sitelerde de reklamını yayınlatabilir.

Google Adwords

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, kazançlarının %90’nı reklam verenlerden elde eder. Google aramalarında ilk üç sırada ve sayfanın sağ tarafında bulunan sütunda çıkan sekiz arama sonucu Google Adwords reklamlarıdır. Ayrıca site sahiplerini de reklam ağına dahil eden Google, adsense reklam yayını ile isteyen site sahiplerine, sitelerinde reklam yayınlamalarını müsaade eder ve hem kendi kazanç sağlar hem de web sitesi sahiplerinin kazanç elde etmesini sağlar. Google Adwords reklam türleri ise, sadece arama sonuçlarında çıkan reklamlar değil özellikle sitelerde videolu ve resimli reklamlar çıkmaktadır. Adwords reklamları genel olarak, ürün satıcıları tarafından kullanılsa da bazı durumlarda farklı amaçlar için kullanıldığı da bilinmektedir.

Google’nin ADS servisine ulaşmak için https://ads.google.com/intl/tr_tr/home/ linkini tıklayabilirsiniz.

2200 View

Leave a Comment