Web siteleri için her anlamda seo’nun etkili olduğu bir kesindir. Aslında iç seo demenin burada yanlış olacağını belirtelim. Çünkü siz siteniz içerisinde kullanıcıların ulaşması için çeşitli konuları referans olarak gösteriyorsunuz.

Örneğin ; kış elbiseleri arasından gece elbiseleri ile ilgili bir konunuz varsa eğer, bunu tamamlamak için ekstra olarak kişilere tunik modelleri veya kaban çeşitleri için de falanca konumuzu ziyaret edebilirsiniz diyerek, farklı bir konuya ulaşmalarını sağlamış olursunuz.

Tam olarak iç seo denilen olgunun, yazı içerisinde farklı bir yazıya yönlendirme olduğunu söyleyelim. Ancak burada yapılan büyük yanlışın ise, her anahtar kelimenin linklenerek ana sayfaya verilmesidir. Böyle bir durumda site tanıtım yazısı için kendi kendini kasmış olur ki, bu yanlıştır. Tabi ki kategori ismi ile anahtar kelime aynıysa, bunda yapabileceğiniz ekstra bir durum olmadığı için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Aslında anahtar kelimelerinize link vermenin de işe yaramaz olduğunu söylemiyoruz. Her yazıda vermenizin yanlış olacağını belirtiyoruz. Bir web sitenize günlük üç yazı girişi yapıyorsanız eğer, burada kategori isimlerine göre yönlendirmeler yapmanın etkisi olacağını belirtelim.

Çünkü ziyaretçiler konulara daha rahat ulaşabilecekleri gibi, ayrıca google’de bu kolaylığı fark edecektir. Eğer google mantığını çözerseniz, siteniz için güzel bir seo çalışmasını kendi içinizde bile yapabileceğinizi söyleyelim. İşte bunun için yapacağınız tüm çalışmaları kendi isteklerinize göre yapmalı ve rahatsız olmayacağınız şekle getirmelisiniz.

2904 View

Leave a Comment