Son yıllarda teknoloji sayesinde artık bir çok kişinin ve kurumun özellikle internet siteleri üzerinde hizmet vermeye başlamalarının bir çok nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerin başında ise maliyeti düşürmek ve sadece belirli bir bölgeye hizmet vermek yerine ulaşabilecekleri en uzak noktaya dahi hizmet vermek istemelerinden oluşmaktadır.

Özellikle yapmış olduğunuz iş ile ilgili olarak doğru bir analiz yapmak ve içeriğinizi en iyi şekilde yapılandırarak, sitenize giren kişilere talep doğrultusunda hizmetler vermek mümkün olabilecektir.

İçerik Pazarlaması Nedir?

İşte bu süreçte içerik pazarlama nedir? veya içerik pazarlama nasıl yapılmalı? gibi bir çok soruyu da cevaplamak zorundasınız. Öncelikli olarak sizlere çok basit bir dil ile içerik pazarlama stratejisini nasıl oluşturmanızı anlatacak ve böylelikle sizlerin de en iyi şekilde işlerinizi yapmanızı sağlamış olacağız.

Örneğin hizmet sektöründe bir işletmeniz var ve siz bu işletmeniz için internet sitesi kurarak çok daha fazla kişiye hizmet vermek istiyorsunuz. İnternet sizlere bu imkanı en iyi şekilde sunuyor ama sizin burada sitenizi sürekli olarak güncel tutmanız ve özellikle belirli anahtar kelimeler ile müşterilerinizin aramalarını tahmin etmeniz çok önemli olmaktadır.

Halı yıkama fabrikası sahibi olarak, sadece tek bir sayfalık internet sitesi de işinizi görebilir ancak kaç kişiye ulaşır ? İşte burada içerik pazarlaması sizin için en önemli detay olmaktadır.

Doğru İçerik Yüksek Performans Getirir

Çünkü Halı yıkama fabrikanızın bulunmuş olduğu şehre göre, ilçeye göre, vermiş olduğu hizmetlere göre, kullanmış olduğu ekipmanlara göre ve daha bir çok etkeni müşterilerinize tanıtmalı ve tanıtırken yazı içerisinde beklentilerinizi karşılayacak olan kelimeleri yerleştirmelisiniz.

Buna göre İstanbul Bağcılar Halı Yıkama fabrikası sahibi olarak, hem Bağcılara, hem çevre ilçelere ve hemde yeri geldiğinde tüm İstanbul’a hizmet vermeniz ve bunun yanında kullanmış olduğunuz detarjan, makine, servis hizmeti, halının modeli, metre karesi gibi bir çok detay ile ilgili içerikler hazırlamalısınız.

İşte bu sayede sizler sadece sitenizin ismi ile değil, mevcut içeriklerinizden de ziyaretçi almaya başlayacak ve özellikle tek bir kelimede değil, onlarca kelimede arama motorlarında bulunmuş olacaksınız.

İçerik Pazarlaması Nasıl Yapılmalı?

Yukarıda genel olarak hizmet sektöründe ki bir sitenin basit bir şekilde nasıl bir yol izleyebileceğini anlatmıştık. Ancak içerik pazarlaması bu kadar kolay bir iş olmadığı gibi, çok fazla dikkat gerekmektedir.

Çünkü bir mağazanın doluluğunu nasıl ki raflarında ki ürünler belirliyorsa eğer, sizin de sitenizin doğruluğunu, site içerisine eklemiş olduğunuz makaleler, ürün tanıtımları, hizmet yazıları veya reklam içerikleri belirlemektedir.

SEO açısından tek bir sayfalık internet sitesinin de yükselmesinin gayet mümkün olabileceği gibi, aslında en iyi yükseliş ve doğru orantılı bir şekilde yükselirken kazanç elde etmenin en önemli faktörleri arasında içerikleriniz bulunmaktadır.

Çiçek satışı ve çikolata satışı yapan internet sitelerini incelediğiniz zaman içerikler ile ilgili şöyle bir detayı göreceksiniz ; her site elinde bulunmuş olduğu ürün ile ilgili olarak en az 50 kelimelik bir açıklama girmektedir. Böylelikle satmış oldukları ürünleri tanıttıkları gibi, ayrıca o ürünün özgünlüğünü, kalitesini ve etkisini de müşterileri ile paylaşmaktadır.

Makale Nasıl Hazırlanmalı?

Oysa ki ; “Kırmızı vazo içerisinde ki 19 adet gül” ifadesi ve görseli ile birlikte, satın almak istediğiniz çiçeğin tüm bilgilerini vermektedir. Yada “Karamel dolgulu bitter çikolata” size bu çikolatanın nasıl olabileceğini anlatıyor ve bunun yanında görseli ile de aklınızda bir şeylerin oluşmasını sağlıyordur.

Ancak görüldüğü üzere, yapılan iş ve satılan ürünlerin herkes tarafından çok iyi bir şekilde biliniyor olsa da, bu tarz siteler her zaman ürünleri için en iyi ve en ilgi çekici içerikleri girerek daha fazla müşteriye hitap etmek isterler.

Peki burada ürün tanıtımı içeriği ile nasıl daha fazla kişiye ulaşmaktadırlar ? İşte sorunun cevabı içerik pazarlama nasıl yapılma sorusu ile aynı cevabı taşımaktadır.

İçerik pazarlaması satış yapmış olduğunuz ürünü müşterinize en iyi şekilde tanıtmanın yanında, içeriğin içerisinde bulunan belirli kelimeler ile aramalarda daha üst sıralarda ve daha fazla aramalarda çıkmanızı sağlamaktadır.

Son olarak bu konuda size iyi bir örnek vermek gerekirse eğer, elektronik ürün satışı yapan firmaları baz alırsanız, bir ürünün 1000 adet sitede satışının yapılıyor olması çok fazla önem taşımamakta olup, içeriği sağlam olan ve çok daha fazla müşteriye hitap etmeyi hedefleyen siteler üst sıralarda bulunmaktadırlar.

1744 View

Leave a Comment