Herkese selamlar,

Uzun bir aradan sonra, sizlere nasıl bir paylaşım yapmamız gerektiği konusunda derin düşüncelere dalmış olduğumu bir dönemde, Google News Kayıtlı Sitenin Önemi konumuza www.sanalpedia.com sitesinin yetkilisi, sayın Hakan YILMAZ beyin yapmış olduğu yorum ile yeni yazımıza karar vermiş bulunuyoruz.

Aslında bu soru gerek webmaster forumlarında ve gerekse seo alanında hizmet veren kurumlar tarafından sürekli olarak tartışılan bir başlık olmaktadır. Tanıtım yazıları ne tür sitelerde yayınlanmalı ? Eğer bir moda sitemiz varsa ve biz tam olarak tanıtımlarımızı moda sitelerinden yaparsak ne kadar fayda görürüz ? Sadece moda sitelerinden yazı almak ne kadar doğru ? gibi sorularınıza ve sorunlarınıza bu başlık altında cevap vermeye çalışacağız.

Öncelikli olarak her zaman açıklamalarımızı yaparken, daha sığ açıklamalarda bulunmayı tercih ediyor ve teknik terimler ile sizleri uğraştırmıyoruz. Konu ile ilgili olarak geçmişten bir kaç örnekte vereceğimizi şimdiden bildirerek asıl sorumuza geçiyoruz.

Özellikle şunu iyi bilmelisiniz ki, internet siteniz sizin işletmenizdir. İşletmeniz için gerekli olan reklam çalışmalarını yaparken, rakipleriniz üzerinden müşteri beklemeniz kesinle, “balık olmayan gölde, balığa çıkmak” deyimine benzer. Burada şunu iyi kavramalıyız ki, eğer biz doğru bir hizmet verdiğimize inanıyorsak, reklamımızı yani backlink ve tanıtım yazılarını nerede paylaştığımızın bir önemi bulunmaktadır.

Çünkü tanıtım yazısı sizlere hem arama motorlarında yükseliş vereceği gibi, hemde yazılarınızı okuyan kişinin sizin sitenize girmesini sağlayacaktır. Durumu bu şekilde ele aldığımızda, bir moda sitesinin, farklı moda sitesine yani rakibine link verip reklam yapması, tam olarak istenilen hedefi vermeyecektir. Bunu vermeyeceği gibi, ayrıca arama motorları botları tarafından iki site bir biri ile bağlantılı olarak algılanabilir ve aynı çatı altında bulunduğu kabul görebilir.

Bu nedenle tanıtım yazısı için aynı sektörde siteleri tercih etmeniz çok doğru bir hareket olmayacağı gibi, belirli durumlar haricinde sizlere fayda sağlamayacaktır. Bir sonra ki yazımızda sizlere benzer sitelerden nasıl link alabileceğinizi detayları ile anlatacağız.

1936 View

Leave a Comment