Özellikle günümüzde bir sitenin birden fazla anahtar kelimesi olabilmektedir. Tabi ki burada belirli bir kitleye hitap eden sitelerin veya firmaların işi daha kolay olduğu gibi, e-ticaret sitelerinin ise çok daha fazla çalışmalar yapmaları gerekmektedir. Burada ürün bazlı çalışmalar yapmanız gerektiği gibi, model olarak da çalışmalar yapabilirsiniz.

Örneğin, dell marka bir laptop için tanıtım yazısı alacaksanız eğer, burada bir kaç kelime yoğunlaşabilirsiniz. Mesela modelini belirten bir yazı yazabilirsiniz, fiyatı ile alakalı bir yazı yazabilirsiniz, rengi ile ilgili bir yazı yazabilirsiniz, donanım ile ilgili bir yazı yazabilir ve buna göre anahtar kelimenizi belirleyebilirsiniz. “i7 işlemcili dell laptop” veya “beyaz renk dell laptop” yada “ucuz dell laptop” gibi kelimeler türeterek çalışmalar yapabilirsiniz.

Durum böyle olunca da, e-ticaret seo çalışmaları nasıl olmalı sorunuza en doğru cevabı gene siz verebileceksiniz. Çünkü iyi bir analiz yapmalı ve müşterilerin en çok neyi talep ettiklerine göre raporlama yapıp, buna göre çalışmanıza yön vermelisiniz. Böylelikle sizlerde istediğiniz gibi çalışmalarınızı yapabilecek ve bu çalışmalar sonucunda hedefinize ulaşabileceksiniz.

Normal bir sitenin Seo çalışması ile E-ticaret platformunun seo çalışmaları çok farklı olmakla birlikte, ayrıca e-ticaret sitelerinin SEM kullanmaları da çok önemlidir. Burada hedeflerinizi belirlerken, ne iş yaptığınızı, kime hitap ettiğinizi iyi bilmeli ve bu sektörde başarıya ulaşmak için doğru yol haritası çizmelisiniz.

Öncel Ajans olarak biz tanıtım yazısı, backlink paketleri, sosyal medya çalışmaları konusunda iş yapıyor ve müşterilerimize hitap ediyoruz. Burada Ajansımız sektörün lider konumunda olmasının asıl nedeni, yapmış olduğumuz işin dışına çıkmamamızdan kaynaklanması nedeni ile bizim rakiplerimizin de büyük bir kısmı, aynı sektöre hitap etmektedir.

Ancak her sektöre hitap etmek isteyen ve her şeyi yapabileceğini savunan firmaların başarıya ulaşmadığı gibi, sizlerde e-ticaret platformunuzu doğru belirlemeli ve belirli ürünlere yoğunlaşarak, bu ürünler sayesinde diğer ürünlerin satışını hedeflemelisiniz. Burada cep telefonu satışı da yapıyorsanız eğer ve sektörde yeniyseniz, hedefinizi cep telefonu gibi bir anahtar kelimeden belirlemeniz yanlış olacaktır. Ancak “Samsung galaxy özel kılıflar” gibi bir kelime daha iyi olabileceği gibi, ayrıca cep telefonu için SEM çalışması yapabilirsiniz.

Saygılarımızla,

ÖNCEL Ajans

2869 View

Leave a Comment