2005 yılında projelendirilen, 2006 yılında aktif yayın hayatına başlayan ve 2008 yılında Türkiye’den de siteleri kabul eden google news bölümü, yani haberler kısmı özellikle 2013 yılı sonunda yapmış oldukları algoritma güncellemeleri ile birlikte, 2020 yılında Google news kayıtlı sitelerin önemi oldukça artmış oldu.

Google news kayıtlı olan sitelerin en büyük avantajı ise, aramalarda ilk sıralarda çıkmaları ve aramalarda sonuçlarda ayrıca resim olmasıydı. Bu nedenle yapılan aramalarda, size en güncel bilgilerin verilmesi için haber sitelerine öncelik tanıyan Google, amacına en doğru şekilde ulaşarak, özellikle gündemi yakından takip etmemizi sağlamıştır.

Yapmak istediğiniz bir arama için, “2020 O ses Türkiye Jurisi” yazmak yerine, sadece “O ses Türkiye” yazmak size bir çok sonuç çıkarabiliyor. Ayrıca bu sistemin en büyük özelliği ise, örneğin “Başbakan’ın Konya Mitingi” yerine, sadece “Başbakan” “Ahmet Davutoğlu” gibi terimler kullanmanız, o gün o konuda ki tüm haberlerin listesine ulaşmanızı sağlamaktadır.

Durum böyle olunca da, Google arama motoru, news kayıtlı sitelerin içeriklerine daha fazla önem vermiş ve yapmış oldukları bir haberi, bir kaç dakika içerisinde birinci sayfada çıkarmıştır. Bu konuda yapmış olduğumuz testler ile birlikte, özellikle bir yazıyı yayınlamamızın ardından, sadece üç dakika içerisinde ilk sayfada olması ve sadece title olarak değil, anahtar kelimelerde de ilk sırada olmaları ile birlikte, Google news kayıtlı sitelerden tanıtım yazısı kalitesini bir kere daha görmüş olduk.

Yapmış olduğumuz tanıtım yazısı, backlink paketleri ve sosyal medya çalışmalarının SEO’nun birer parçası olması ve bu parçaların doğru olarak kullanılması ile birlikte, hedeflenen kelimelerde üst sıralarda çıkması kaçınılmaz olmaktadır. Sizlerde anahtar kelimelerinizde üst sıralarda olmak istiyorsanız eğer, doğru bir çalışma yaparak, hedeflerinize en kısa sürede ulaşabileceksiniz.

Özellikle 2020 yılı itibari ile dengelerin değişmesi ve yatırım yapanların hedeflerine ulaşmaları ile birlikte, tanıtım yazısı alarak hızlı bir yükseliş için, A-B-C class ip’li ve Pagerank değerleri yüksek siteler ile yapılan çalışmaların yayında, Google news kayıtlı sitelerden de tanıtım yazısı yapılmasının ve backlink almanın önemi oldukça büyüktür.

İyi Çalışmalar,

2427 View

Leave a Comment