Tüm Web Dünyasına Selamlar,

Bugün sizlere özellikle webmaster’lerin en çok uğraştıkları ve en çok zorlandıkları konulardan olan backlink nedir ? ve tam olarak backlink ne işe yarar konusu üzerine, her zaman yaptığımız gibi çok basit bir anlatımda bulunacağız. Sizlerde böylelikle tam olarak olayın faydalarını öğrenecek ve neden iyi bir internet sitesinin, ihtiyacının link olduğunu çözebileceksiniz.

Burada sizlere ilk olarak “backlink” kelimesinin kelime anlamını söyleyelim. Backlink kökeni iki heceden oluşması ve İngilizcede genel olarak yeni anlam kazanmış kelimelerde birleşik bir yazım olması itibari ile, back ve link kelimelerinden oluşan backlink kelimesi, geri izleme anlamına gelmektedir.

Geri izleme kelimesini şu şekilde algılayabilirsiniz ; bir internet sitesi, sizin sitenize bir bağlantı vererek, arama motorlarının botlarına bu siteye de uğra demektedirler. Burada size link veren site için, kelimenin bir anlamı olmasa da, link alan site için, bu kelime geri izleme anlamına gelmektedir.

Böylelikle size verilmiş olan bir link, sizin için tam anlamı ile size dönüşü olacak olan bir bağlantıdır. Durum böyle olunca, web site sahipleri için, farklı sitelere link vermek ve bu linkler ile geri bağlantı kazanmak bir kaç yöntem ile olmaktadır.

Ücretsiz yöntemler olduğu gibi, bu yöntemler ile alınan linklerin geri dönüşlerinin tam olarak etkili olacağını söylememiz mümkün değildir. Çünkü size geri bağlantı veren siteler, size referans oldukları için, olası bir durumda ceza alma riskini de kabullenmek durumundalar. Ancak ücretsiz olarak alınan linklere, whois, sosyal medya, yorum yapılarak alınmaya çalışan link çeşitlerini örnek göstermemiz mümkün olacaktır. Her ne kadar faydalı olup olmadığı tartışılsa da, unutulmamalı ki her zaman sizin sitenize verilen bağlantılar fayda getirecektir.

Ama burada faydayı iyi almak için kaliteli bir çalışma yapmanız gerekmektedir. Ne ? Nereden ? Ne Zaman ? Nasıl ? Nereye ? ve Kim ? sorularına backlink içinde cevap verebilir ve böylelikle sizlerde tam olarak, ne eklemeniz gerektiğini, nereye eklemeniz gerektiğini, nereden link alabileceğinizi, nasıl alabileceğinizi ve kim tarafından alacağınız çok önemlidir.

Bilindiği gibi, arama motorları özellikle linkleri takip ettiği için, hatalı alınan linklerin geri dönüşleri çok acımasız olabilmektedir. Bu nedenle ihtiyacınız olanı iyi bilmeli ve buna göre çalışmalar yapmalısınız. Şirketimiz, özel olarak hazırlamış olduğu backlink paketleri ile bu ihtiyaçlarınızı giderdiği gibi, farklı çalışma yöntemleri ile her zaman güncel ve üst sıralarda olmanızı sağlamaktadır.

3158 View

Leave a Comment